Bir İnceleme Yangın Kapısı

Wiki Article

Kaçış yürekin kullanılmasına mezuniyet maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en elverişsiz basamak vâsiliği, konutlarda 100 mm’den ve diğer yapılarda 125 mm’ den azca olamaz. Her kaçış merdiveninin her dü yanında cidar, korkuluk yahut hızmaşte bulunması gerekir.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Flama almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Yangın Bapsı müstacel durumlarda binadan autarı çıkış esenlamanın cenahı saf yangının öteki alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylelikle yangının kontrol şeşna kırmızıınması kolaylaşır ve henüz bir küme pert vermesi önlenir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda sınırlı bir müddet ısı ve kıvılcım geçişine direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Evgin çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayan önemli öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak denetçi şeşna aldatmaınmasına yardımcı olabilir ve yangının öteki bölümlere yayılmasını engelleyerek hayat kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Malzeme: Yangın baplarında ekseri çelik yahut bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı daha dayanmalidir.

Yangın baplarının üretim amacı isim sağlığını yangın ve esrar kavaraının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Duman sızdırmaz özelliğe mevla olmaları ötürüsı ile yangın çabucak insanoğluın esrar zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Müstacel çıkış bapsı adı ile de bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgeniş dokumada bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Baplar paletlerde Yangın Kapısı itme edilmektedir. Her palette 15 cihaz yegâne kanat kapı gönderme edilebilir. Kasaların bile monte olması kritik taşımalık avantajları esenlamaktadır.

Yangın güvenliği gerektiren herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kabil, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kadar yangın riskinin daha faziletli olduğu alanlarda da Yangın Kapısı tercih edilir.

Yangın kapıları özellikleri alakadar mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir başlık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması karşı yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Kaçış yollarının farklı kat ve özge mekanların mideinden geçerek korunmuş alana erişmesina müsaade verilmelidir. Kaçış yollarının ve merdivenlerinin korunmuş mekanlara ve veya sokağa açılan baplarının enliliği 120 cm’den az olmamalı; bu baplar içeriden hariçya selim kilitsiz olarak açılmalı ve kendiliğinden olarak kendi kendine kapanacak Yangın Kapısı ve yangın dayanımı en az 120 an olacak şekilde kuruluşlmalıdır.

Yangın merdivenlerinin yeterli oylumluliğe ve tavan yüksekliğine mevla olması önemlidir. Alelumum, bir yangın merdiveni en azca 120 cm kadar olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da normal boyutlarda olmalıdır.

Report this wiki page